Opmærksomhed er sølv– handling er guld

Dette foredrag om sygefravær og trivsel tager udgangspunkt i fokus og handling. Fokus er godt, men fokus på sygefravær ændrer intet i sig selv, faktisk kan det ende med at øge sygefraværet. Fokus skal i stedet rettes mod det, I ønsker at skabe mere af, så I bevæger jer fra sygefravær frem mod trivsel, fx:

  • Har I teams med lavt sygefravær?
  • Har I medarbejdere med meget lavt sygefravær?

Hvis det er tilfældet, kunne det så ikke være interessant at undersøge, hvorfor det forholder sig sådan? Så kender I karakteristika på det, I ønsker at skabe, og kan igangsætte tiltag der underbygger dette. På mange arbejdspladser findes der sygefraværspolitikker og stresspolitikker, men har I en trivsels politik? Hvis I har, så er trivsel nemlig ikke bare noget, man taler om, men noget man faktisk handler på, og dermed mindskes sygefraværet. Dette vil I høre nærmere om på dette foredrag om sygefravær og trivsel.

Overvejelser om trivsel skal være en naturlig del af planlægning og udførsel af arbejdsopgaver.

Trivsel er ikke blot fravær af sygdom

Trivsel handler om at skabe balance mellem ressourcer og krav. Findes denne balance, og er der samtidig frihed til forskellighed, indflydelse på egen situation, stærke faglige og sociale relationer samt en tydelig kulturbærende ledelse, så findes her forudsætningen for et stærkt og sundt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne trives, og hvor sygefraværet er reduceret til et acceptabelt minimum. Dette foredrag om sygefravær og trivsel vil medvirke til nedbringelse af sygefraværet på jeres arbejdsplads.

Projekt til nedbringelse af sygefravær

“Vi kunne ikke have fået en bedre afslutning på vores projekt. Det var underholdende, personligt og med enkle stærke budskaber, der gik lige ind. Vi har kun lutter lovord, og vi griner stadigvæk, når vi møder hinanden på trappen om morgenen og spørger hinanden, om vi er idioterne i dag eller vi mon møder nogen? Jeg anbefaler dig gerne, og vi vil herfra være meget interesseret i at bruge dig igen.”

Lilian Koldsø, ergoterapeut – Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest

Vi lever af at være i dialog med mennesker!

Allan Olesen og Asbjørn Christensen - Addfocus

Derfor er din respons vigtig for os. Ring eller skriv til os og få en snak om den situation, du og din afdeling står i. Fortæl lidt om ønskerne og tankerne bag et eventuelt arrangement, så vender vi tilbage til dig.

Ring til os på 7026 6646

Du må naturligvis også skrive til os på mail. Skriv på info@addfocus.dk eller brug formularen her.

Mvh Allan og Asbjørn

Flere foredrag med Addfocus

Grib hinanden rigtigt - Addfocus

Grib hinanden rigtigt

Vi gør oprør mod den problemorienterede tilgang til samarbejdet!

Foredraget Vanens kraftfulde magt

Vanens kraftfulde magt

Sygefravær er IKKE en privatsag - det er et fælles ansvar! Og trivsel er ikke blot fravær af sygdom.

Foredraget Social kapital i praksis

Social kapital i praksis

Den sociale kapital er et udtryk for værdien der ligger i samarbejdet og relationerne på arbejdspladsen.