Ledelse er mere en indstilling, end en stilling!

Ledelse er også en gerning og en forpligtelse. Vores foredrag “Ledelse med vilje” tager udgangspunkt i ledelse som noget vi GØR, frem for noget vi blot SIGER. Strategier og værdier skal ses i handling og ikke blot skrives på papir med 3 værdiord som alle kan være enige om.

Hvis du tror du er færdiguddannet, så er du mere færdig, end du er uddannet!!

Ledelse med vilje

Enhver kan formulere en strategi, men det kræver ekstremt god ledelse at skabe et sæt af aktiviteter i organisationen, der helt praktisk understøtter strategien, giver mening for alle i organisationen og bæres igennem af medarbejderne. Værdiord udvandes hvis vi blot taler om dem. De skal “handles” ind i organisationen i stedet. De skal leves af lederen, ses af medarbejderen og efterlignes af alle.

Dine handlinger kan enten understrege eller overstrege dine ord

Som leder påtager du dig et personligt ansvar for at organisationens beslutninger og mål føres ud i livet. Du skal stå på mål for de afgørelser der er truffet længere oppe i systemet. Vores foredrag om ledelse handler derfor også om at gå forrest, udstikke rammer, sætte en tydelig kurs og vise eksempler til efterfølgelse.

Lederskab kræver følgeskab

Du kan købe medarbejdernes tid, men ikke deres hjerter!! Foredraget tydeliggør at du skal være leder af gavn og ikke blot af navn. Du skal gøre brug af dit mandat som leder og ikke lege “alle er lige” legen. Der findes et magtforhold og forskellige roller som skal respekteres. Der findes nogen der skal styre organisationen efter givne forudsætninger, og så findes der givetvis medarbejdere der vil understøtte dit lederskab med et følgeskab. Hvis du altså kan lede dig selv!

Ledelse er et aktivt valg

Ledelse udspringer af den personlighed man som menneske besidder. Der er ingen “rigtig måde” at lede på. Du skal, mere end noget andet, være dig selv som leder. Du skal med hjertet sige; “ja” til at være leder, med den usikkerhed der følger med, og velvidende at du aldrig er færdiguddannet. Du vil altid være på vej som leder, lige som du er det som menneske. Menneske først, leder da.

Læs vores artikel om ledelse her >>

Det mener Faaborg-Midtfyn Kommune om dette foredrag om ledelse

Tak for sidst – og tak for en god oplevelse. Som gammel og erfaren chef er det ikke længere så ofte, jeg kan overraskes af et forholdsvist hurtigt indlæg spækket med punchlines, men!

Den 13. december havde jeg denne glædelige oplevelse. Det lykkedes dig at give et indlæg som var helt i tråd med, hvad vi i afdelingen gerne vil arbejde med i forhold til ordentlighed og rigtig timing. Det lykkes dig samtidig at gøre det levende og sidst men ikke mindst at vise, at det var et rigtigt menneske, der leverede budskabet.

Sten Dokkedahl – Sundheds og Handicapchef – Faaborg-Midtfyn Kommune

Vi lever af at være i dialog med mennesker!

Allan Olesen og Asbjørn Christensen - Addfocus

Derfor er din respons vigtig for os. Ring eller skriv til os og få en snak om den situation, du og din afdeling står i. Fortæl lidt om ønskerne og tankerne bag et eventuelt arrangement, så vender vi tilbage til dig.

Ring til os på 7026 6646

Du må naturligvis også skrive til os på mail. Skriv på info@addfocus.dk eller brug formularen her.

Mvh Allan og Asbjørn

  Andre foredrag fra Addfocus

  Foredraget Social kapital i praksis

  Social kapital i praksis

  Den sociale kapital er et udtryk for værdien der ligger i samarbejdet og relationerne på arbejdspladsen.

  Filosofi - Social kapital

  Forandring med vilje

  Forandringer indebærer naturlige dilemmaer og frustrationer hos medarbejderne, fordi der brydes med mønstre, som giver tryghed i hverdagen.

  Grib hinanden rigtigt - Addfocus

  Grib hinanden rigtigt

  Vi gør oprør mod den problemorienterede tilgang til samarbejdet!